Kuusamolainen porohöystö

 Karhuntassun Jari neuvoi myös, miten tehdä Kuusamolaisittain porohöystöä. Paikan päällä ollessamme ostettiin siis paikallisesta Prismasta poroa ja tarvikkeita ja valmistimme Jarin ohjeitten mukaan porohöystöä ja pakko myöntää, että vaikka valmistuksessa meni kauan, se todella oli sen arvoista. Tämä annos riittää 3-4 hlölle. 

Ainekset:

  • 500g poronkäristysliha
  • sipuli
  • 250g voita
  • 0,5tl mustapippuria
  • 0,5l tummaa olutta
  • vettä
  • Suolaa


Valmistus:

  1. Hienonna sipuli. 
  2. Lisää kattilaan sipuli, voi ja poronkäristysliha.
  3. Kun voi on sulanut, lisää musteet, olut ja vettä niin, että liha peittyy kokonaan.
  4. Anna kiehahtaa ja sen jälkeen hautua kannen alla miedolla lämmöllä vähintään tunti. Lisää vähän väliä suolaa ja maista. Suola antaa maun, mutta sitä ei saa olla liikaa.
  5. Tarjoa perunamuusin, puolukoiden (tai puolukkahillon) ja suolakurkkujen kanssa



Kommentit

Katsopas.vain nämäkin: